Kendte konvertitter

Published on February 5, 2011 by   ·   No Comments

af Karima Fahim

Allah den Almægtige og Ophøjede siger i den Hellige Koran, at Islam vil blive spredt ud over hele verden og sejre til sidst. Det kan vi i dag se tydelige beviser på. Flere og flere finder vejen til det sidste budskab. I det sidste budskab er der ingen krumhed og mysterier; det er let og logisk at følge. Det er en lindring og en barmhjertighed for hjertet. Det er livets Iys og dødens befrielse. Jævnligt hører vi om nye konverterede muslimer, her i landet og i andre lande. Den gruppe af muslimske søstre i Århus, som jeg kommer i, er vokset på fem år fra ca. 6 kvinder til over 40 konverterede kvinder alhamdullilah. Islamisk Informationsforening i Sverige oplyser, at der næsten hver måned er svenskere, som går over til Islam. Det samme gør sig gældende i Tyskland, og Norge følger så småt også med.

Under mine knap tre år som studerende ved Al-Azhar-universitetet i Cairo, mødte jeg konvertitter fra hele verden. Så fjerne lande som Brasilien og New Zealand var repræsenteret. Selvfølgeligt var der også muslimer fra de fleste europæiske lande.

Kendte muslimer
Der er efterhånden også en del kendte mennesker, som finder vejen til Islam. Mange kender den berømte popsanger Cat Stevens; han accepterede for nogle år siden Islam og tog navnet Yusuf Islam. Siden da har han været en aktiv forkæmper for muslimernes sag i Storbritannien. Alle har sikkert hørt om den legendariske bokser Cassius Clay, som konverterede til Islam og tog navnet Muhammed Ali. Under dette navn besejrede han stort set alle sine modstandere i ringen. I dag lider han af en uhelbredelig sygdom, men trods det arbejder han stadig på Allahs vej. For nylig har en anden kendt bokser og tidligere sværvægts-verdensmester i perioden 1986-90 Mike Tyson antaget Islam. En anden kendt amerikaner er Malcolm X. Han voksede op i de urolige 50’ere og 60’ere, hvor der var mange spændinger og kampe mellem de hvide og de sorte i Amerika. Hans barndom tilbragte han i det racistiske Omaha. Han var godt begavet og ville gerne have været advokat, men det var en umulighed for en fattig sort dreng på dette tidspunkt. I stedet for gjorde han oprør imod styret og blev småkriminel. Han røg i fængsel og der mødte han en muslim, som begyndte at undervise den unge Malcolm X. Da han kom ud fra fængslet, var han selv muslim og klar til at tage aktiv del i raceopgøret. Det rigtige Islam fandt han dog noget senere, da han i forbindelse med en pilgrimsrejse til Mekka også gjorde et længere ophold i forskellige mellemøstlige lande. Han tog det muslimske navn Malik El-Shabazz. Han og familien led meget under racistiske forfølgelser og under en tale midt i 60’erne blev han brutalt skudt ned for øjnene af sin kone og børn. InshaAllah har han i dag en plads i den højeste himmel mellem martyrerne. Indtil nu er det ikke lykkedes at fastslå, hvem der myrdede ham. Nogle påstår, at det var rivaliserende muslimske grupper og andre siger, at det var agenter fra CIA.

Den første danske muslim
Den første dansker, der i nyere tid er konverteret til Islam, skulle være journalisten Knud Holmboe. Han blev født i Horsens i begyndelsen af dette århundrede. Han foretog rejser til Marokko for at lære arabisk og Islam.

I 1930 rejste han i bil tværs gennem de nordafrikanske lande, med det formål at afslutte rejsen i Mekka. Han levede blandt lokalbefolkningen og de omvandrende beduiner. På dette tidspunkt var de nordafrikanske lande besat af europæiske lande og Knud Holmboe tog klart de besatte landes parti i frihedskampene imod de brutale kolonimagter. Han blev flere gange arresteret af de italienske magthavere i Libyen. Han nåede kun i denne omgang til Egypten, hvorfra han måtte sejle hjem til Danmark. Han skrev bogen “Ørkenen Brænder”, hvori han skarpt angriber de svinske og brutale måder, hvorpå besættelsesmagterne behandlede den muslimske befolkning.

Knud Holmboe antog det muslimske navn Ali Ahmed. Alle spor efter ham slutter i byen Acaba ved det Røde Hav. Her forlod han byen på sin kamel i oktober 1931 for at rejse på pilgrimsfærd til Mekka. Han blev sandsynligvis myrdet efter ordre fra de europæiske besættelsesmagter, som frygtede de mange sandheder i hans bog, som blev trykt i store uddrag i mange aviser.

Danske muslimer
Helt nøjagtig hvor mange danske muslimer, der findes dags dato er svært at sige. På Muslim World League og Islamisk Kulturcenter på Horsebakken kan de ikke give et nøjagtig tal, da der findes mange, som ikke har certifikat på deres nye tro. Det anslås dog at omkring to-tre tusinde danskere er gået over til Islam; nogle af dem lever i udlandet.

Tags:

Send til en ven Send til en ven

Readers Comments (0)

Comments are closed.

Relaterede

Seneste indlæg